LÖSNINGEN

Vi garanterar bakteriefritt dricksvatten dygnets alla timmar, året om!

Anolytech har ända sedan starten 2005 utvecklat en säker och miljövänlig desinfektionsteknik. Vår desinfektionsteknik användes dygnet runt med djuren på plats. Fungerar utmärkt för ekologisk produktion.

Tekniken fungerar i korthet så att man med råvarorna salt, vatten och elektricitet utvinner underklorsyrlighet (HClO), eller hypoklorsyra som det även kallas, vilket också är vår kropps eget desinfektionsmedel som effektivt dödar oönskade bakterier i våra kroppar. Hypoklorsyra är också en av de aktiva ingredienserna i många andra produkter, t.ex välkända Virkon.

Normalt desinficerar man dricksvattnet i punktisatser och inte kontinuerligt, av bl.a ekonomiska orsaker. Men vad händer mellan dessa insatser? Jo, det sker en ökad tillväxt av bakterier som fortsätter växa till nästa desinfektion. Det undviker man med Anolyt Agrorent där vi placerar en produktionsutrustning på din egen gård och doserar en låg och kontinuerlig dos hypoklorsyra med hög precision direkt in i ditt inkommande vatten.

Det innebär också att du alltid har en jämn och säker tillförsel av desinfektion oavsett tryck och förbrukning i vattentillförseln, från doseringspunkten och ända ut till vattenkoppar, kar och nipplar. Miljövänligt – ingen transport och hantering av dyra vätskor eller pulver.

Vår teknik har utvecklats under mer än 17 år och genom åren har vi samlat på oss många viktiga erfarenheter om desinfektion av dricksvatten. Alla våra komponenter håller absolut högsta klass och idag har vi en teknik med hög driftsäkerhet.

Vi är så säkra på desinfektionsteknik att vi kan GARANTERA, inom ramen för dricksvattendirektivet, att du får ett bakteriefritt dricksvatten!
Har du problem med höga bakterienivåer i produktionen kommer förmodligen inte Anolytech Agrorent att lösa allt. Men vi garanterar att det totala bakterietrycket sänks genom att ta bort de bakterier ditt nuvarande dricksvatten tillför och det kommer att ge dig möjlighet att fokusera på den övriga produktionen.


Minska bakterietrycket med Anolytech Agrorent

Om man tänker sig att av den totala fodergivan utgör dricksvattnet ofta mellan 30-50 % och om då dricksvattnet har höga halter av oönskade bakterier, inser alla vad det betyder för produktion och djurhälsa. Med Anolytech Agrorent sänker du det totala bakterietrycket till en betydligt lägre nivå.


Vi ser vår teknik med vattendesinfektion i första hand som en försäkring mot kostsamma störningar orsakade av bakterier och övriga mikroorganismer via dricksvattnet. Men många av våra kunder har också sett produktionsökningar efter en installation av Anolytech Agrorent. Mycket beror på hur det ser ut hos dig och hur belastad din besättning är.

Misstänker du att problemen i din besättning orsakas av bakterier kan du med Anolytech Agrorent utesluta dricksvattnet som orsak till produktionsstörningen och fokusera mer på övriga områden.